Flota ta de mașini electrice Birò

Flota ta de mașini electrice BIRÒ

BIRÒ reprezintă viitorul electric perfect optimizat al transportului urban: costuri cât mai mici, timp cât mai puțin petrecut în trafic sau căutând loc de parcare, extra agilitate în deplină siguranță și un look cool, care atrage atenția natural, fără efort.

 

De ce mașini electrice pentru flota ta auto?

Dacă inițial doar companiile din segmentul de retail și transport au investit in flota auto proprie, în momentul de față companii din toate segmentele de business dețin sau au în leasing o flotă auto. Flota auto poate avea un efect pozitiv asupra imaginii companiei tale, asupra finanțelor, dar și a personalului tău.

Indiferent dacă vrei să înlocuiești vehiculele vechi sau vrei să investești pentru prima oară într-o flotă auto, mașinile electrice reprezintă o opțiune mult mai bună pentru viitorul companiei tale, din toate punctele de vedere. Se spune des că viitorul este electric, deoarece suntem în pragul unei alte revoluții, care implică trecerea la segmentul electric pentru o arie vastă de domenii și mai ales în ceea ce privește sistemele de transport.

Vehiculele electrice sunt din start construite și proiectate diferit față de mașinile pe bază de carburant. Indiferent de ce alegi, atunci când te interesează un anumit vehicul pentru flota auto, trebuie să iei în calcul aceleași aspecte, pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere pentru compania ta:

✅Prețul de achiziție al vehiculului

✅Costul de întreținere

✅Costurile de consum

✅Siguranță

✅Gamă (capacitate de încărcare)

✅Politicile și reglementările privind transportul

 

Care este prețul unei mașini electrice BIRÒ?

Prețul unei mașini este un factor crucial, mai ales atunci când investești într-o flotă auto. Până de curând, stimulentele de la stat nu au fost suficient de atractive și prețurile mașinilor electrice au fost destul de ridicate, iar din această cauză, vehiculele electrice reprezintă sub 3% din totalul mașinilor care circulă pe străzile din România.

În prezent România este pe primul loc în Uniunea Europeană pentru acordarea celui mai consistent bonus pentru programul RABLA PLUS, astfel că oricine deține o mașină sau mai multe mașini vechi pentru casat și vrea să investească într-o mașină nouă 100% electrică, va primi un sprijin financiar consistent de până la 45 000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou.

Datorită programului RABLA și RABLA PLUS mașina electrică de oraș BIRÒ este una dintre cele mai economice soluții, atât pentru flotele auto, cât și pentru uz personal. Modelul de bază BIRÒ are un preț de 4.400 Euro + TVA, iar modele perfect adaptate pentru livrări și transport au un preț de 6.400-6.800 de Euro + TVA. În afară de prețul accesibil, oferim flexibilitate în ceea ce privește condițiile de plată: multiple soluții de finanțare și plata în rate fixe, fără dobândă, fără alte costuri ascunse.

 

Cât costă întreținerea unei mașini electrice BIRÒ?

O mașină pe bază de carburant are în jur de 1.500 de piese în mișcare numai în sistemul de transmisie al vehiculului. Fiecare piesă în mișcare (adică curele, scripeți, pompe, injectoare, supape și transmisie) extrage energie și se uzează. Conversia energiei combustibilului în propulsie a unui vehicul pe bază de carburant este de 15%. Restul de 85% din energia utilizată de motoarele pe benzină sau motorină este transformată în căldură sau se pierde fie în transmisie, fie în mers în gol.

Conversia energiei electrice este de peste 5 ori mai eficientă în comparație cu un vehicul pe bază de carburant. Un motor cu inducție de curent alternativ (AC) nu are nevoie de perii sau de transmisie. Aproape toate vehiculele electrice sunt construite cu transmisie directă (cutie automată). În transmisie se regăsesc în medie doar 20 de piese în mișcare. Mai puține piese în mișcare echivalează cu o eficiență mai mare, atât în utilizarea energiei, cât și în costurile de întreținere pentru mașina pe care o conduci.

De exemplu, mașina electrică BIRÒ nu are nevoie de ulei, filtru de ulei, lichid de transmisie, filtru de transmisie, filtru de gaz, lichid de radiator, filtru de aer sau bujii. Din acest motiv costurile de întreținere pentru mașina BIRÒ sunt aproape de zero.

În cazul unei flote de 10 mașini, cu motoare de 1.6 şi un consum mediu de 6l/100 km, există un cost de întreținere minim de circa 8000 de lei anual, în condiții și estimări optimiste. Cum numărul de kilometri contează indiferent de marca auto, acest cost crește exponențial în timp, deoarece apar mereu defecțiuni noi al căror preț de reparație se adaugă la prețul reviziei anuale.

BIRÒ este proiectat să economisească energia la frânare, pentru a recupera energia de inerție. Utilizând această energie, vehiculul electric BIRÒ oferă un avantaj suplimentar în ceea ce privește costurile de mentenanță, mărind longevitatea plăcuțelor de frână și reducând uzura rotorului de frână. De aceea, față de o mașină clasică, numărul de kilometri se dublează înainte de a fi necesară vreo investiție în întreținerea mașinii.

În comparație cu un vehicul pe bază de carburant, la care ciclul de înlocuire are loc o dată la 36 de luni sau la 120 000km, pentru BIRÒ, un posibil cost de întreținere apare după 60 de luni sau la 240 000km. Dacă te îngrijorează fiabilitatea și costul bateriei electrice, află că în primii 2 ani beneficiezi de garanție!

Împreună cu o eficiență energetică mai mare, mai puține piese care se pot uza, și costuri aproape inexistente în ceea ce privește întreținerea mașinii, poate cel mai mare beneficiu pe care îl au managerii unei flote auto de mașini electrice BIRÒ este faptul că timpul și banii investiți în mentenanță se vor putea reorienta către alte zone de dezvoltare ale afacerii.

 

Cât consumă mașina electrică BIRÒ?

Orice model BIRÒ are un cost de consum de 2 lei pentru 100 de km. Vehiculul electric BIRÒ se poate încărca la orice priză de 220V și nu este dependent de stațiile de alimentare electrice, astfel că o poți încărca acasă, la serviciu sau pe parcursul deplasărilor.

În cazul unei mașini de oraș cu un consum de 6l/100 de km, costul este de minim 30 de lei/100km. În cazul unei flote de mașini electrice BIRÒ, cheltuielile de consum vor scădea cu minim 70%.

 

Cât de sigură este mașina electrică BIRÒ?

BIRÒ este o mașină electrică pentru oraș sigură, durabilă și sustenabilă. Deși are agilitatea unui scuter, protejează foarte bine datorită carcasei din oțel care nu se deformează, a celor 4 frâne cu disc cu ABS față&spate, a centurii de siguranță cu prindere în 3 puncte și a anvelopelor de tip 145/60 R13. De asemenea, faptul că are un design compact și roți perfect adaptate staturii sale, acest lucru îi conferă extra stabilitate.

Dacă optezi pentru pachetul BOLT, care poate crește viteza mașinii de la 45 km/h la 60 de km/h, ai aceeași siguranță în trafic și beneficiezi și de faruri suplimentare, un sistem extra de siguranță, frâne ABS față/spate și de o putere crescută a motorului, dar și de același sistem de recuperare al energiei la frânare.

Spre deosebire de multe alte vehicule electrice din clasa sa, mașina electrică BIRÒ este produsă în Italia și respectă standardele de siguranță impuse de Uniunea Europeană.

 

Ce poți transporta și livra cu o mașină electrică BIRÒ?

BIRÒ este o mașină de oraș perfect optimizată pentru livrările și transportul dintr-un oraș aglomerat. Modele Biro BIG și Biro BOX au o capacitate de 300 de litri, pe care o poți folosi pentru a livra mâncare, cumpărături, pachete, documente, haine, încălțăminte. BIRÒ Box îți permite să îți organizezi spațiul așa cum vrei, datorită compartimentelor modulare.

În afară de faptul că BIRÒ îți permite să transporți tot ceea ce ai nevoie sau ceea ce alții au nevoie, un mare avantaj îl reprezintă faptul că ajunge acolo unde mașinile obișnuite nu pot ajunge! BIRÒ se manevrează extrem de facil și este cel mai ușor de parcat vehicul pe 4 roți. Găsești mereu și imediat loc de parcare: pe trotuar, între 2 mașini, lângă o mașină deja parcată, exact acolo unde ai nevoie!

Cu BIRÒ economisești nu doar bani, ci și 90% din timpul pe care în mod obișnuit îl petreci căutând un loc de parcare disponibil. Pentru un business care se bazează pe eficiență și rapiditate, o flotă auto de oraș BIRÒ reprezintă o oportunitate de a-și crește productivitatea, dar și gradul de satisfacție al clienților privind calitatea serviciilor oferite!

Mai mult decât atât, nu există nici o cerință pentru verificarea emisiilor la vehiculele electrice, deoarece emisiile de gaze de eșapament, dar și de zgomot sunt inexistente. De aceea, pentru flota ta BIRÒ nu plătești taxe de mediu sau impozit!

Fiecare afacere are nevoi speciale și de aceea, te poți baza pe expertiza noastră pentru a-ți oferi cea mai bună soluție în ceea ce privește alegerea modelelor BIRÒ pentru flota ta auto urbană!

În plus, ne ocupăm de completarea și validarea tichetului RABLA Plus, astfel încât să te bucuri de mașinile electrice de oraș BIRÒ la cel mai bun preț posibil! Sună-ne la 0734 062 063 și programează-te la un test drive cu BIRÒ!